Schoolkalender - Gastles van het Centrum van de Kunsten op de Jagerskreek voor gr 3

Data:
23-11-2018
13:15 - 15:15

Gastles van het Centrum van de Kunsten op de Jagerskreek

Vrijdag 23 november krijgt groep 3 van de Jagerskreek 's middags op school een gastles over "Onderwaterwereld". De les wordt gegeven door een docent van het Centrum van de Kunsten.

 

We nemen een diepe duik in de stille oceaan. Daar komen we een klein oranje visje tegen met wit en zwarte strepen, Nemo heet hij. Het bekende verhaal van Disney, op zoek naar Nemo, vormt het uitgangspunt voor het thema samenwerken van dit programma. Nemo is gevangengenomen en zit in een aquarium samen met nog meer vissen en andere zeedieren.

Met elkaar beramen ze een plan om te ontsnappen, gaat dat lukken?

 

Deze activiteit in de disciplines dans en beeldende kunst geeft de kinderen de mogelijkheid om op verschillende manieren vorm te geven aan het onderwerp samenwerken. Na een korte inleiding krijgen de leerlingen twee keer een workshop van 40 minuten in dans en beeldende kunst.

 

Presentatie voor ouders

Wij willen de ouders van de leerlingen uitnodigen voor de slotpresentatie door de kinderen. Voor de leerlingen gaat hiervan een grote stimulans uit. De voorstelling zal rond 14:30 beginnen en duurt ongeveer een half uur.